Vachtverzorging

In een slecht verzorgde vacht komen vaak klitten voor die stof en zand vasthouden en een broedplaats zijn voor vlooien. Klitten worden mede veroorzaakt door losse haren van de ondervacht die er niet regelmatig uitgekamd worden. Klitten ontstaan oa vaak in de oksels en liezen en kunnen pijnlijk zijn bij het bewegen. Als klitten niet uit de vacht verwijderd worden kan de vacht gaan vervilten en de huid afsluiten met als gevolg dat de huid geïrriteerd wordt. Regelmatig kammen/borstelen , afhankelijk van het type vacht, is dus belangrijk. Langharige vachten moeten 1x in de week doorgekamd worden, vooral de plekjes waar de vacht snel in elkaar gaat zitten. Heeft u vragen over de verzorging van de vacht van uw hond? U kunt mij altijd bellen of mailen.

 

Vooral in de wintermaanden heeft uw hond zijn vacht nodig. Tussen de haren van de vacht zit lucht en dat neemt de lichaamstemperatuur aan van de hond, dus een flinke isolatie die hem beschermt tegen kou. Een geschoren vacht geeft dus veel minder isolatie. Wel is het belangrijk dat de vacht regelmatig 'los' wordt geborsteld zodat er inderdaad lucht tussen kan. Een wat oudere hond met minder dichte haarinplant heeft soms bescherming nodig in de vorm van een jasje. Ook zeer kortharige honden hebben bij zeer koud weer een bescherming nodig.

 

Kitty.luiken@gmail.com

slide

LAATSTE NIEUWS